May 11, 2009

Tematrio - Omlesning


Denne veka spør Lyran kva slags bøker som blir lese om og om igjen.

1. Morgon og kveld, Jon Fosse si vakre forteljing om den siste dagen i Johannes sitt liv, er ein roman eg aldri kjem til å bli ferdig med.

2. Isslottet av Tarjei Vesaas, denne skjøre og vakre romanen om Siss og venninna hennar Unn, vennskapet deira og Unn som brått forsvinn, har eg også lese mange gonger. Og eg får lyst til å lese ho om att, bare eg tenker på henne.

3. The Picture of Dorian Gray av Oscar Wilde er ei tredje bok eg har lese fleire gonger. Denne forteljinga om kunsten og verkelegheita som blir blanda saman i biletet av Dorian Gray, er eg også veldig glad i.

6 comments:

Lyrans Noblesser said...

Isslottet av Tarjei Vesaas fick jag också stor lust att läsa nu.

Lille søster said...

Så flott at vi har Is-slottet felles! Morgon og kveld er en nydelig bok - har bare lest den en gang. Og Dorian Gray har jeg lenge hatt lyst til å lese.

snowflake said...

Jon Fosse, är han känd för sin dramatik också?

Ingrid said...

Dorian Grays porträtt... den vill jag också läsa om. Tarjei Vesaas blir jag också intresserad av!

Anonymous said...

Jeg hadde Oscar Wilde dilla da jeg var 17 og 18 år. Leste alt jeg kom over. Og Dorian Gray mange ganger. Den er veldig fin.
Jon Fosse har jeg enda ikke prøvd meg på...

Bai said...

Isslottet er utruleg fin, så det er god grunn til å lese denne.

Snowflake, Jon Fosse er mest kjendt for dramatikken sin, men "Morgon og kveld" er ein roman. Fosse er ein av favorittforfattarane mine, og eg meiner at dramatikken hans også er godt eigna til lesing.