Jul 4, 2011

Kva skal du lese - veke 27

Ingenting er vel så sjarmerande som vekentlege spalter som blir posta til faste tider, dei vekene ein faktisk klarer å komme på at det er mandag på mandagen, og ikkje alle dei andre vekene. Vel. Sjølv om det viser seg at strukturert blogging ikkje er mi sterkaste side, håper eg det er nokon som har lyst til å fortelle om leseplanane sine i dag.

Kva skal du lese, denne sommarveka?

(Du kan velje om du vil svare i kommentarfeltet, eller om du vil svare i eigen blogg. Begge deler er fin-fint!)

----

Sjølv held eg på med den nydelege boka Boy in the Striped Pajamas av John Boyne. Det er ei bok om andre verdskrigen, fortald frå den naive åtteråringen Bruno sitt perspektiv. Faren til Bruno har fått ei leiande stilling ved ein konsentrasjonsleir, og familien må flytte frå Berlin. For Bruno sjølv, som ikkje veit kva faren eigentleg jobbar med, er fascinasjonen stor for gutane og mennene i stripete pyjamasar, som han ser frå vindauget sitt i det nye huset. Dette er sterk lesing, og eg ser at boka også er filmatisert.

Eg har lasta ned eboka Last Man in Tower av Aravind Adiga, ein forfattar eg tidlegare har blitt begeistra for både gjennom romanen White Tiger og novellesamlinga Mellom attentatene. Bekjentskapet med Adiga har vore både spennande og lærerikt til nå, og eg blei veldig glad då eg kom over ei ny bok frå han.


6 comments:

Bokelskerinnen said...

Jeg holder på med The Lantern av Deborah Lawrenson og The Russian Concubine av Kate Furnivall. Regner med det blir litt mer Panserhjerte av Jo Nesbø også.

Har ikke lest Boynes bok, men sett filmen, og den gjorde dypt inntrykk på meg.

torbjørn hauken said...

Hadde tenkt at hovedboken skulle være Jon Severuds 'Ei gjenreise', der ha går i fara til Aasmund Olavsson Vinje 150 år etter at vinje skrev 'Ferdaminne'. Begynte på den i helgen på hyttetur, men så glemte jeg å ta den med hjem... så nå tror jeg det blir vekselbruk mellom Elias Canettis 'Den reddede tungen', som er første bind i hans selvbiografi og david foster wallaces 'Brief interviews with hideos men', en novellesamling jeg nettopp har kjøpt, Canetti har forøvrig vært i hyllen leeenge

Anonymous said...

Hei!
Jeg har skrevet om mine leseplaner her:
https://leserommet.wordpress.com/2011/07/04/hva-skal-du-lese-uke-27/

Flott spalte, den skal jeg følge med på!

Flott blogg, jeg har lagt den til i mine favoritter :9

Anonymous said...

Jeg har begynt på den lettbeinte ferielektyren min med Janet Evanovich "Sizzling Sixteen", og bruker neppe mer enn et par-tre dager på den. Deretter lurer jeg på om det blir Jo Nesbøs "Gjenferd".

Er det ikke John Boyne som har skrevet "Mytteriet på Bounty"? Den kjøpte jeg i vår. Boken du leser høres utrolig spennende ut, så den skal jeg huske til en senere anledning. Gleder meg til omtale!

Jannicke said...

Jeg er spent på anmeldelsen din av Boy in the striped pyjamas.

For øvrig leser jeg Underverden av Don DeLillo for tiden... det går dessverre ganske sakte.

Bipling said...

Jeg leser "Glassklokken" av Sylvia Plath, og regner med å få lest "Den fremmede" av Albert Camus før uken er omme:) Hvis jeg rekker det skal jeg også begynne på "Mysterier" av Knut Hamsun i slutten av uka..