Apr 21, 2009

Tematrio - dyr

Denne veka er oppfordringa frå Lyran denne:

Berätta om tre böcker där djur spelar en viktig roll!

Det har vore litt vanskeleg å komme på bøker kor dyr er sentrale. Men etter å ha sovet på det over natta, har eg komt fram til tre bøker:

1. Den første boka eg tenker på er barndomsfavoritten Løven, heksa og klesskapet av C. S. Lewis. Eg veit ikkje kor mange gonger eg las denne boka, men eg kjenner at eg får lyst til å lese ho ein gong til bare eg tenker på ho. Denne nydelege historia om dei fire barna som reiser til eit land på andre sida av kleskapet, kor dei får hjelp av dyra til å redde verda frå den onde heksa. Løva Aslan er det viktigaste dyret, men det er mange andre dyr som hjelper dei i kampen mot den onde Heksen Hvit.


2. Den neste boka eg tenker på er Doppler av Erlend Loe, kor hovudpersonen flyttar ut i skogen og slår leir saman med ein elg som han kaller for Bongo, etter far sin som slett ikkje heitte Bongo (er det ikkje fantastisk med slike språkkritiske utsegn?). Doppler tar avstand frå samfunnet og utvilker eit herleg vennskapsforhold til denne elgen.

3. Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug er sommarfuglar svært sentrale for hovudpersonen Mino, guten som overlever masakren av landsbyen fordi han er på sommarfugljakt. Den same sommarfuglen blir seinare signaturen til terroristgruppa Mino er leidar for, som kjempar mot dei store selskapa som øydelegg jungelen.

4 comments:

Lyrans Noblesser said...

Jag har inte läst CS Lewis, men ser fram mot att läsa serien för dottern om några år :-)

Mikaela Stigsdotter-Larsson said...

Ja C S Lewis är så bra! Jag slukade dom böckerna som barn och gillar, som du förstår, dom fortfarande. Om du bara har läst boken om klädskåpet tycker jag absolut att du ska läsa resten av böckerna i serien.

Ingrid said...

Jag blir mycket nyfiken på "Mengele Zoo" av Gert Nygårdshaug. Den titeln ska jag komma ihåg! Tack för tipset.

Bai said...

Ja, Mikaela, eg har lese dei andre bøkene i serien også. Men "Løven, heksa og klesskapet" er den beste!

Mengele Zoo er veldig god, synest eg, Ingrid.