Apr 9, 2008

Velkommen til lesebloggen min

Eg har funne ut at sidan eg generelt sett leser ganske mange bøker har eg lyst å lage ein leseblogg. Her vil eg ganske enkelt blogge bøker eg leser. Eg begynner i dag med boka eg las i går:

En rekke avbrutte forsøk
Selma Lønning Aarø
Utgitt på Cappelen forlag, 186 sider


Denne boka skildrer ei rekke avbrutte forsøk på å skrive ein oppvekstroman. Selma skriver om barndommen sin, og blir avbroten av mora som korrigerer og kritiserer både sanninga i det ho skriver og kor vidt det passar seg å skrive om slikt. Dermed blir det eit kapittel barndomsminne og eit kapittel diskusjon med mora, om ein annan. Dette gir boka eit komisk preg, eg lo høgt då eg las.
Boka tar opp problemstillingane kring sjølvframstilling og forhaldet mellom fakta og fiksjon på ein lettlest og underhaldande måte. Blandinga av tekst og metatekst er godt balansert, og forfattaren får til å problematisere sentrale spørsmål ved sjangeren ho har vald på ein elegant måte.

Denne er absolutt leseverdig.

2 comments:

marit said...

Hei! Så spennende med en bokblogg:-) Jeg er en lesehest, men altfor lite flink til å lese norske romaner, men kanskje jeg etterhvert kan få noen tips! Liker forresten veldig godt hobbybloggen din også, selv om jeg ikke er så flink til å kommentere:-(

Anonymous said...

Thanks designed for sharing such a pleasant thinking,
paragraph is fastidious, thats why i have read it completely

Feel free to visit my weblog psd party flyer templates