Jul 29, 2009

Kva skulle vi gjort utan svensk TV?

Eg har ein aversjon mot norske tv-seriar. Dei er alt for overrealistiske. Dette har ført til at eg har gått glipp av "Himmelblå", denne serien som har gjort Helgelandskysten til det mest ettertrakta feriemålet for nordmenn i år. "Alle" snakka om "Himmelblå" i vinter. Serien fortsetter til hausten, og har fått mykje gratisreklame både i VG og Se og Hør. Eg har ikkje sett ein einaste episode, men likevel lurer eg på kva som har skjedd med Kim. I tillegg lurer eg på kva som er grunnen til at "alle" snakkar om kva som skjedde med Kim. Derfor gleder det meg å sjå at svensk TV skal begynne å sende serien i kveld. Då kan eg gi første episode ein sjanse, sjølv om eg er grunnleggande skeptisk til norske tv-seriar. I kveld klokka 23.40.

4 comments:

Karin said...

Ha ha, jeg trodde jeg var den eneste som ikke har sett Himmelblå. Hørte forøvrig at den gjør det bra i Finland også. Håper du liker den da:-)

Sjeldnere enn sorte svaner said...

Ikke har jeg sett den, og ikke skal jeg se den. Jeg har faktisk ikke fulgt med på en eneste TV-serie siden Twin Peaks gikk på NRK for første gang, og det var vel i 91 ...? Kanhende jeg går glipp av mye bra, folk snakker stadig om Sopranos, Six Feet Under osv., og jeg har da glimtet på det innimellom, men det fenger rett og slett ikke.
Apropos svenske fjernsynskanaler, - de er iallfall flinkere enn oss hva angår debattprogrammer, dokumentarer og gode årgangsfilmer filmer , ja de litt smalere også. Men TV-serier - nei, jeg har antagelig ikke tålmodighet til å følge med på slikt, i hvert fall ikke en hel sesong!
Og Kim? Ja, jeg har fått med meg maset - det er jo for pokker førstesidestoff i enkelte aviser! - ja, Kim, unnskyld uttrykket, driter jeg en lang marsj i.

HPL said...

Har ikke sett Himmelblå, siden jeg så serien den er basert på, "Two Thousand Acres of Sky", og likte den godt.
I den serien spilles Kim-rollen (Kenny) av Paul Kaye, og da kan man begynne å snakke om klasseforskjell på skuespillerne.

Og hvis de følger originalen, kan man si at Kim havarerer med båten, blir skylt opp på en øde øy og fryser i hjel der.
Ingenting er så bra som litt britisk feel good.

Bai said...

Første episode var heilt grei underhaldning, men det gjorde ingen ting at eg skulle reise bort frå tv-apparatet i nokre veker etterpå.

Eg liker generelt sett best tv-seriar eg ikkje trenger å følgje med på, Sorte Svane, men Twin Peaks er eit unntak for meg også. Den har eg rett nok sett på dvd, men eg har storkost meg med han.

Dette med den britiske forløparen visste eg ikkje om.