Feb 7, 2011

Mamutsalget

I år har eg funne mykje eg har lyst til å kjøpe i mamutkatalogen. Etter å ha sletta alle bøkene eg har lese frå før, utanom Jenny av Sigrid Undset som eg saknar å ha i bokhyllene mine, er lista framleis litt i lengste laget. Spørsmålet nå er treng eg verkeleg desse bøkene?


David Golder
Irène Némirovsky
- Ja, fordi Labben stadig snakkar så varmt om Irène Némirovsky, og fordi eg las Storm i juni for ei stund sidan og likte ho så veldig, veldig godt.

Mann i mørket
Paul Auster
- Ja, fordi eg liker Paul Auster, og fordi eg ikkje har lese denne.

Min kamp. Tredje bok
Karl Ove Knausgård
- Ja, fordi eg bare har lese dei første to binda. Eg hadde aldri trudd eg skulle vente heilt til boka kom på mamutsalg, då eg stod i dei milelange bibliotekkøane for å få lese bind 2.

Jenny
Sigrid Undset
- Kanskje, men eg vil jo gjerne lese denne også fleire gonger.

Kunzelmann & Kunzelmann
Carl-Johan Vallgren
- Ja, fordi eg allereide har lånt boka som på mystisk vis forsvann, utan at eg fekk lese ho og eg dermed har betalt 350 i erstatning til biblioteket for ho allereide. Då bør eg få boka.

Noveller i samling
Frode Grytten
- Ja, fordi det er Frode Grytten.

Tårnet
Uwe Tellkamp
- Ja, fordi både Torbjørn og Ingrid har snakka varmt om denne boka. Og eg stolar på dei.

Du trenger ikke mer enn 6
Dag Evjenth
- Denne er eg litt usikker på, men konseptet med å skrive noveller på 6 ord verkar veldig spennande.

Rapport om Adam
Jean Marie Gustave Le Clézio
- Denne treng eg kanskje ikkje. Eg kan jo låne ho på biblioteket.

Sjelenes herre
Irène Némirovsky
- Ja, også denne fordi fordi Labben stadig snakkar så varmt om Irène Némirovsky, og fordi eg likte Storm i juni.

Dikt i samling
Halldis Moren Vesaas
- Ja, sjølvsagt!

Tingene er dine øyne :skandinavisk poesi
Håvard Rem
- Ja, fordi eg liker skandinavisk lyrikk og fordi eg liker antologiar.

U alminnelig
Kjell Arnold Nyhus
- Ja, Jon Fosse og mystikken høyrest spennande ut.

Etter denne gjennomgangen har eg komme fram til at eg kan stryke to av bøkene på lista, men at eg treng resten. Også kom eg til å tenke på at eg har gløymd å bla gjennom sakprosabøkene, så det kan hende eg treng endå fleire bøker...

4 comments:

labben said...

Min liste er altfor lang også, og siden jeg står først i bestillingskøen vet jeg at jeg får alt jeg vil ha. David Golder har jeg enda ikke lest, så den må jeg ha. Jenny er bestilt fordi jeg ikke har lest noe av Sigrid Undset. D.H. Lawrence skal jeg også kjøpe, og en rekke faktabøker. Altfor masse... Jeg burde kanskje lese Min Kamp snart, slik at jeg kan finne ut om jeg vil ha flere før de blir dyre igjen.

Jeg elsker forsiden til Tårnet, men jeg vet lite om boken. Tror jeg må lese anmeldelsene du linker til. Eller, jeg burde gjerne la være; listen min er lang nok som det er.

Jeg har forresten enda ikke lest Storm i Juni. Det begynner å bli på tide. Alle som har lest Nemirovsky har som regel lest den, og alle elsker den.

ellikken said...

Jenny er et must i bokhylla :) - Men akkurat den får du for en femmer på hvilket loppemarked som helst.

Bai said...

Storm i juni er utruleg fin. Eg likte ho veldig godt, og det er det einaste eg har lese av Nemirovsky. Om du skal lese Undset for første gong er Jenny ein god plass å starte. Men det er jo sant at ho sikkert kan vere å finne på loppmarknad. Det er eit aspekt eg ikkje har tenkt på.

Anonymous said...

Nå skjønner jeg hvorfor du har innkjøpsstopp for tiden:-) Men hva skal man gjøre når man finner så mye billig man har lyst til å lese? Jeg skal også ha Jenny, men ellers har jeg klart å begrense meg til kun tre (!) bøker. Det vil si, så lenge jeg klarer å holde meg unna bokhandelen i salgsperioden...