Apr 5, 2010

Ferien er over

Eg har vore på påsketur. Kofferten var fyld opp med 7 nøye utvalde bøker og eg hadde store ambisjonar om å få lese mykje. Eg er alltid redd for å gå tom for lesestoff når eg er på tur.

Men i år, som så mange år tidlegare, har eg ikkje fått lese så mykje som eg hadde trudd. Ein 3-dagars hyttetur varer som kjent ikkje meir enn 3 dagar. Og dersom ein skal leike litt med tantejenter, vere litt sosial, lage litt mat, gå litt tur, spele litt spel og prate litt med reisefølgjet er desse tre dagane fort gått.

Resultatet av ferielesinga er at eg har komme litt lengre i den allereide påbegynte Kafka on the Shore og at resten av bøkene mine bare har fått seg ein luftetur i kofferten.

Nå er spøsmålet om eg lærer av dette til neste ferie, eller om eg kjem til å fortsette å bære på 7 bøker pr. 3 dagar framover også? Eg kan jo ikkje risikere å ha med meg for lite lesestoff, kan eg vel?

8 comments:

Beatelill said...

Hehe, jeg kjenner meg veldig igjen her! Pakker gjerne en haug med bøker og har store ambisjoner om å lese masse, men så flyr tiden fra meg :) Men det er jo alltids fint å ha noe å velge i.

Lena said...

Heller for mykje enn for lite. Det er berre kjekt for bøkene å få lufta seg litt;)

labben said...

Jeg hadde med meg fem bøker og kindle. Jeg fikk begynt på to bøker, og den ene var ganske genial, men ble for det meste luftetur på mine bøker også. Neste år blir det nok enda en luftetur, kan ikke alltid lære av alt.

thauke2 said...

Ja, det er definitivt bedre å ha for mange enn for få, jeg klarte nemlig å dra avsted uten en eneste bok! Hadde funnet fram Thomas Manns 'Trolldomsfjellet', som er så tykk at det var garantert nok - og jeg vil lese den boken, derfor ingen i reserve. Brått var vi på vei - uten Mann! Panikken flommet selvsagt over meg, men vi skulle ikke til fjells - så det ordnet seg denne gangen...

Anonymous said...

Det høres ut som om du prioterer korrekt. 7 bøker pr 3 dager er passe!
Jeg er neste like ille. :) Mye verre å ikke kunne "velge", for ikke å snakke om "slippe opp for" lesestoff. Jeg holder ikke ut tanken. Bøker er det første og viktigste jeg pakker! Føler meg helt naken, hjelpeløs og desperat uten å ha kontroll på bøkene. :)

Bai said...

Takk for all støtte!

Påske utan bok høyrdest litt småkjipt ut. Håper du har fått nyte dagane likevel, Thauke.

HildeSol said...

Man må alltid ha med nok bøker på tur. Bøkhyllen min har et variert utvalg pocketbøker innkjøpt i desperasjon på ymse besinstasjoner, bruktbutikker og små utenlandske bokhandlere med minimal engelskavdeling...

Bai said...

Eg har også endt opp med nokre slike pocketbøker opp igjennom. Det verste var vel det året meg og mannen hadde ei bok på deling. I Tyskland. Utan ordliste. For i Tyskland er det ikkje lett å få tak i engelskspråklege bøker.