Apr 7, 2010

Jubileum!

Akkurat nå skriv eg innlegg nummer 200 her i bloggen min. Og om få dagar er det nøyaktig to år sidan eg oppretta denne bloggen. Det er to jubileum veldig tett, noko som fortener ei feiring. Så kjære bloggen min:

Gratulerer med dagen!

Det har vore to meiningsfulle år, ikkje minst har de som les og kommenterer her inne vore med på å gjort denne blogginga om bøker langt meir spanande enn eg hadde forutsett då eg starta opp. For eg starta opp og trudde eg skulle digitalisere leseloggen min, som tidlegare var i ei kladdebok. Men eg har oppdaga at dette er langt meir sosialt enn å notere ned nokre tankar om bøker i ei kladdebok. For folk les og kommenterer. Og det gjer det både inspirerande og spanande å fortsette. Derfor har eg lyst til å feire dykk som les og kommenterer her med ei gåve. For det er vel ikkje ein ordentleg bursdag utan gåve, er det vel?

Ein av dei forfattarane eg har oppdaga gjennom det inspirerande samspelet med andre bloggarar er Siri Hustvedt, som også har blitt ein stor favoritt. Det siste året har eg lese 3 av hennar bøker og eg gleder meg til å lese resten. Den engelske utgåva av The Sorrows of an American blei istykkerlesen på ferieturen i sommar, medan den norske utgåva har ligge i ei skuff med presangar til ymse bruk fram til nå. Og nå har eg funne ut at det er eit passande høve å finne boka fram frå pakkeskuffa.


Eg let dette innlegget stå i 7 dagar, det vil seie ut dagen den 14. april. Og alle dei som kommenterer på denne posten før midnatt den 14. april, blir med i trekninga av denne boka, som etter mi meining er svært god. Det er maks eit "lodd" til kvar. Så har du endå ikkje oppdaga Hustvedt og fått ta del i det fantastiske universet ho kan skape har du sjansen nå. Og har du allereide oppdaga Hustvedt, men vil lese meir av henne er det bare å hive seg rundt.

I mellomtida skåler eg for bloggen og feirer innlegg nr. 200!

19 comments:

Lille søster said...

Jeg har lest alle romanene bortsett fra denne, så den vil jeg gjerne, gjerne vinne! Please!Gratulerer med bloggjubileum!!

Lena said...

Gratulerer så mykje! Eg har ikkje lese noko av Siri, og har god plass i postkassa. Og i bokhylla:)

Kristin Hjellegjerde said...

Gratulerer med jubileumet. Gleder meg veldig til å
lese den nye Siri Hustvedt boka!

FrkSnupp said...

Gratulerer med jubileum! Bok er alltid kjekt å konkurrere om =)

Hannesol said...

Gratulerer med bloggjubileum! Hiver meg på jeg også :0)

Frk.Badegakk said...

Gratulerer med 2 år! Utrolig kjekt å blogge er det ikke?=D
Bloggen din er veldig koselig, og jeg vet at om jeg lurer på noen bøker kan jeg alltids titte inn her. Får jo rett som det er spørsmål om ulike bøker på jobben=D
Håper jeg vinner denne boka, har ikke lest noe av denne forfatteren, og det er - såvidt jeg kan skjønne en skam.

Så da håper jeg lykken står meg bi og gjør meg skam...løs? fri?
Whatever!

Happi jubileum uansett!=D

labben said...

Så gøy med jubileum. Gratulerer :)

Jeg sto akkurat å snuste litt på The Sorrows of an American på jobb før jeg leste dette innlegget. Jeg la den i hyllen min slik at jeg kan kjøpe den når studielånet kommer på konto. Men nå kan den få ligge der til denne trekningen er over, i tilfelle jeg vinner :)

Blir spennende å lese den uansett - alltid et lovende tegn når noen skriver at de har lest den i filler.

Eva said...

Gratulere med dagen! :D

Stine said...

Hipp hurra for dobbelt jubileum :D

Jorid said...

Jeg har boka fra før, men jeg vil likevel gjerne være med på å gratulere - har stor glede av bloggen din :-)

Anonymous said...

Gratulerer! Her er en velfortjent kake - jeg liker å lese bloggen din!

HildeSol said...

Siti Hustvedt har jeg hørt mye bra om, men aldri lest (fy skam). Gratulerer med jubileum :)

thauke2 said...

Gratulerer, du har en av mine favorittblogger, og en viktig grunn er den spenstige tilnærmingen du ofte har til det du skriver om -og dine gode ideer, sånn som det du har funnet på nå!
Jeg har lest 'The Enchantment of Lily Dahl' og 'What I Loved', og særlig den siste gjorde inntrykk.

Renate said...

Gratulere så masse med jubileum!! Skulle vært like flink som deg å lese! Desverre priorierer jeg strikking :P Har ikke klar å få de to til å klaffe. Og det er egentlig skammelig, for jeg har en bok liggende jeg har SÅ lyst å lese, men blir liksom aldri tid. HEldigvis er jeg kjempeflink til å lese når det er sol og sommer og det blir for varmt for strikkepinnene. Da hadde d jo vært kjekt med litt anbefalt litteratur?! ;D Håper du har en super dag ;) klem

Liv said...

Joda, jeg har oppdaget Hustvedt og liker henne svært godt. Venter spent på neste bok når den kommer på norsk. Gratulerer med 2-års jubileet!roustice

Liv said...

Joda, jeg har oppdaget Hustvedt og liker henne svært godt. Venter spent på neste bok når den kommer på norsk. Gratulerer med 2-års jubileet!roustice

lise said...

Har ikke oppdaget og har ikke lest Siri Haustvedt.. Akkurat nå har jeg bestemt meg for å stifte bekjentskap med henne, men det blir vel neppe før sommerferien. Eller - alle karakterene skal være satt drøyt to uker før ferien, og etter det har jeg jo tid til å lese!

Gratulerer med jubileumet!

Tireb said...

Gratulerer med jubileumet. Jeg gleder meg til å gjøre meg enda bedre kjent med bloggen din.

Siri Hustvedt er en forfatter jeg aldri har lest noe av tidligere, så det høres ekstra spennende med en mulghet til å vinne en bok av henne :) Uansett må jeg skrive opp navnet så jeg husker det, i tilfelle det blir en tur på biblioteket isteden :)

Jannicke said...

Gratulerer med jubileum! :)
Jeg har lest What I loved av Siri Hustvedt fra før, og leser gjerne en bok til av henne! Man kan jo aldri få nok bøker! ;)